The Pastels Blog

Cara-Cara Untuk Mengecilkan Pori

R.

Read more →


Cara Menggunakan Pelindung Matahari

Yam

https://hps.org/hpspublications/articles/uv.html https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/radiation-exposure/uv-radiation.html https://www.epa.gov/sites/production/files/documents/sunscreen.pdf http://www.scielo.br/pdf/rbcf/v40n3/1

Read more →


Logam-logam berat dalam produk kosmetik

Yam

Selalunya produk-produk kosmetik diperbuat daripada bahan kimia organik (maksud saya bahan yang ada atom karbon, bukan organik yang macam label kat pasar tu-takpe insyaallah masih selamat). Bahan tak organik seperti logam-logam pun ada ditambah kera

Read more →


Brightening, Lightening & Whitening (-tening, -tening, -tening aku pun pening)

Yam

KULIT ANDA HITAM?! KUSAM?! SUAMI/BF ANDA TAK NAK PANDANG?! NAK KULIT PUTIH DALAM MASA SINGKAT?! TAK CUKUP BERSYUKUR DENGAN KULIT ANDA?????!!!!!!!! Ayat muqaddimah di atas mungkin anda pernah jumpa di iklan-iklan laman sosial lagi-lagi yang berkenaan

Read more →


Humectants

Yam

Post yang sebelum ini saya tulis serba sedikit mengenai perbezaan antara hydrator dan moisturiser. Kali ini saya terangkan secara ringkas sejenis bahan yang saya pernah sebut dalam post sebelum ini iaitu humectants. Humectants ini bertindak mengikat

Read more →


Hydrators & Moisturisers... serupa tapi tidak sama

Yam

Biasanya kedua-dua istilah ini selalu dianggap mempunyai makna yang sama walhal, istilah hydrating dan moisturizing adalah berbeza. Hidrasi atau hydration ini merujuk kepada kandungan air dalam sel-sel kulit yang menjadikan kulit anjal, apabila kand

Read more →


Jenis-jenis "Chemical Exfoliant" dalam Produk Kosmetik

Yam

Assalamualaikum & hai semua! Hari ni saya nak kongsikan tentang jenis-jenis "chemical exfoliant" yang biasa digunakan dalam produk-produk kosmetik. Semua mesti sudah sedia maklum tentang kepentingan "exfoliating" dalam penjagaan wajah. Lapisan kulit

Read more →


Projek #localove

R.

Read more →


Face Oil apakah yang sesuai untuk jenis kulit anda?

R.

Read more →


NEWS // Hari Raya Holiday - Frequently Asked Questions

Administrator

Hai semua, selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin! Diharapkan jawapan-jawapan ini membantu anda. ____ FAQ: 1. Bila start kerja ye? Kami mula bekerja pada 10hb. 2. Bila start postage? Kami akan start postage pada hari isnin setelah kami mula b

Read more →